Spring til indhold

Velkommen til Kær Halvø

Kærhalvø's Landsbylaug

Alle på Kær Halvø og Sønderborgs omegn skal gøre cyklen klar!

 

Sønderborg Kommune vil sætte sig forrest i hovedfeltet af cyklende kommuner i Danmark. Det kommer borgerne i kommunen til at mærke i de kommende måneder. Det bliver et forrygende cykelforår, der kulminerer med en kæmpe cykelfest den 13. juni i Sønderborg Lufthavn.

Man tror næsten det er løgn – sneen er næsten helt væk, solen skinner, fuglene fløjter, kattene føjter, og det føles som om temperaturmåleren nærmer sig noget, der godt kunne være et tocifret tal. Jo, der er ingen tvivl. Foråret er ikke længere på vej – vi er midt i det.

De enorme snemasser vi har kæmpet med i snart tre måneder har gjort det til en nærmest selvmorderisk aktion, at bevæge sig rundt på cykel. Men nu skal det være. Find cyklen frem fra gemmestedet bagerst i cykelskuret, smør kæden og gearet, pump den, og så er det op på jernhesten. Solskin og vind i håret – findes der noget bedre?


Alle cyklister i Sønderborg, aktive og hvilende, kan se frem til et forrygende cykelforår. Under overskriften ”I Sønderborg cykler vi” vil Sønderborg Kommune være kendt som en kommune, der skaber rigtig gode rammer for cykling. Aase Nyegaard, borgmester i Sønderborg Kommune, og kendt som aktiv cyklist, siger:

– Cykling er dejligt, det giver energi og holder kroppen i form. Desuden er det en klimavenlig måde at bevæge sig rundt på. Sønderborg er spækket med fantastiske cykelruter i den skønneste natur og mange steder med fornem udsigt til vandet. Vi har de bedste forudsætninger for at gøre cykling til sønderborgernes foretrukne transportmåde. Og det kommer borgerne i kommunen til at mærke, især i de kommende måneder, men også på langt sigt.

På kommunens hjemmeside har borgerne i nogle måneder haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan vilkårene for cykling kan forbedres. Det har ført til efterlysning af flere cykelstier og forslag om forbedret vedligeholdelse af eksisterende cykelstier. Forslagene vil blive vurderet i forbindelse med den cykelhandlingsplan, der er under udarbejdelse, og som byrådet forventes at vedtage sidst på året.

Sønderborg Kommune er i gang med at finde 100 aktive og engagerede cyklister i Sønderborg Kommune, der vil påtage sig rollen som cykelambassadører. De skal arbejde for at fremme cykling på arbejdspladsen, i nærområdet og overfor venner, bekendte og familie.

– De får også en central rolle i forhold til at rekruttere deltagere til den landsdækkende cykelkampagne ”Vi cykler til arbejde”, der løber af stablen i maj. I 2009 stillede Sønderborg med 1390 cyklister fordelt på 135 hold, det rakte til en 21. plads på listen over mest cyklende kommuner. I år stiler vi endnu højere, hvis vi kan runde 2000 deltagere springer vi 10 pladser op på listen. Og det går vi efter, siger direktør for Kultur og Udvikling i Sønderborg Kommune, Michael Willemar Svanøe.

Det storslåede cykelforår i Sønderborg Kommune kulminerer den 13. juni, der er national Store Cykeldag. Her er kommunen i fuld gang med at planlægge en kæmpe cykelfest med op til 1200 deltagere. Festen kommer til at foregå i Sønderborg Lufthavn. Deltagerne kommer selvfølgelig cyklende, og kan se frem til en flot cykelevent, hvor der bliver konkurrencer, optræden, musik og sund mad og drikke.

Så er der sommerferie, den må gerne tilbringes på cykel, evt. vandcykel. I løbet af året lancerer Sønderborg Kommune flere initiativer, der skal være med til at sætte kommunen forrest i hovedfeltet af cyklende kommuner i Danmark. Men foreløbig er der udsigt til et forrygende cykelforår. Find cyklen frem og vær med.

Del på Facebook