Spring til indhold

Velkommen til Kær Halvø

Kærhalvø's Landsbylaug

Kampen om Als

Den sidste weekend i juni genoplives “Kampen om Als” for første gang. Det foregår d. 27. juni kl. 3 ved på Kær Halvø, ved Arnkilsøre.

Hele weekenden vil der være aktiviteter relateret til “kampen om Als”.

Lørdag d. 26. juni kl. 11 vil der bl.a. være march fra Sønderborg Slot gennem Sønderborgs gågade. Kl. 15-18 vil soldaterlejren ved Bygegård på Kær Vestermark Øvelsesplads være åben for publikum.

Søndag d. 27. juni kl 3 begynder “kampen om Als” med at både afgår fra Sottrupskov med preussiske soldater. Kampen varer en times tid. Kl. 10-14 åbner lejren igen, og kl. 12 vil “Slaget om Als” blive vist.

Nedenstående er hvad arrangørende fortæller  om weekenden (taget fra kampenomals.dk)

Kampen om Als blev det afgørende slag i krigen 1864, der nu havde varet i 5 måneder. Med tabet af Als breder panikken og modløsheden sig i Danmark, og man anmoder om våbenhvile. Ved de efterfølgende fredsforhandlinger i Wien må danskerne betingelsesløst underskrive fredtraktaten, som betyder at Helstaten Danmark må afstå hele Slesvig, Holsten og Lauenborg.

Vi ønsker at skabe et årligt tilbagevendende historisk træf, hvor frivillige levende gør denne dramatiske og afgørende konflikt i forholdet mellem Danmark og de tyske stater.

Vi afvikler ikke arrangementet på den historisk korrekte dato den 29. juni, da det af hensyn til publikum og reenactere skal ligge i en weekend. Vi har derfor valgt den sidste weekend i juni, da det altid vil være tæt på den historiske dato for den virkelige kamp om Als, der var den 29. juni kl. 3 om morgenen (korrigeret til dansk sommertid). Det er desuden starten på skolernes sommerferie, hvilket vil kunne give flere besøgende. Weekenden hedder derfor i år 26. – 27. juni 2010 med ankomst allerede fredag eftermiddag den 25. juni til Historiecenteret.

Se meget mere, og billeder på http://www.kampenomals.dk

Del på Facebook